IZAmagazine

 IZAMAGAZINE

Antibiotica: Redding of risico voor de volksgezondheid?

In IZAmagazine staan uw behoeftes en vraagstukken centraal. IZA wil u inspireren en informeren over actuele thema's binnen zorg en welzijn. De meest uiteenlopende ervaringen en verhalen komen aan bod, zodat u zelf nog beter kunt bepalen waar u staat. De verhalen zijn altijd echt, net als de mensen.

Lees het IZAmagazine

Voor een interview in het volgende IZAmagazine zijn we op zoek naar iemand die ondanks een handicap werkt, sport, uitgaat met vrienden, vrijwilligersactiviteiten doet of leuke hobby’s heeft. En daar graag over wil vertellen. Ben of ken jij zo iemand?

Meld je aan op Facebook

Op vakantie wilt u natuurlijk zorgeloos genieten. Ook tijdens uw vakantie kunt u bij ons terecht als er iets is. Bijvoorbeeld met medische vragen, of als u zorg nodig hebt in het buitenland. Lees onze tips en download de handige apps. 

Ga goed voorbereid op reis

Mensen met reuma krijgen vaak een gemiddelde dosering medicijnen die voor de grootste groep patiënten het beste werkt. Een flink aantal mensen heeft echter al voldoende aan een veel lagere dosering. Dat scheelt fors in bijwerkingen én in kosten.

Lees het hele artikel

 IZAmagazine

Antiobiotica worden te vaak onnodig ingezet. Daardoor raken bacterien steeds resistenter. Zonder ingrijpen kan een op het eerste oog simpele infectie straks extreme gevolgen hebben. Deskundigen delen hun kennis uit de theorie en de praktijk.

Lees het hele artikel

Specialisten in Nederland voeren jaarlijks ruim 15.000 ooglidcorrecties uit. Een deel is medisch noodzakelijk en wordt vergoed. Een ander deel gebeurt uit cosmetische overwegingen. Waar ligt die scheidslijn?

Lees het hele artikel

Full body scans zijn verboden in Nederland. Daarom is hiervoor bij geen enkele zorgverzekeraar een vergoeding. Maar waarom eigenlijk?  Wat zijn de voor- en nadelen?

Lees het hele artikel

 IZAmagazine

Wilt u IZAmagazine lezen? Bekijk dan de nieuwste editie online!
Hebt u vragen aan de redactie? Stel deze dan per e-mail. Wilt u IZAmagazine niet meer
ontvangen? Meld u dan online af.


Altijd het laatste nieuws? Volg ons op Facebook.